Anasayfa HAKKIMDA

HAKKIMDA

tarafından tedxtr

1979 yılının Ocak ayında takvimler ayın 9’unu gösterirken bir Salı günü Hatay’ın güzel ilçesi İskenderun’da Dünya’ya gelmişim. Gelirken yanımda getirdiğim 4,5 kiloluk fazlalık yıllar içerisinde artarak varlığını sürdürmeye devam ediyor.

Namık Kemal İlkokulu ve Ortaokulu ile başlayan okul yolculuğu İskenderun Lisesi ile sürdü. Lisans eğitimimi Gazi Üniversitesi’nde Endüstriyel Teknoloji Eğitimi alanında uzunca bir sürede tamamladıktan sonra öğretmenlik mesleğini öğrenmek üzere öğretmen olarak atandım. Kahramanmaraş, Kocaeli ve Adana illerinde görev yaptım.

Öğrenim hayatıma 8 yıl ara verdikten sonra öğretmenlikte yaşadığım tecrübelerin etkisi ile Yüksek Lisans eğitimimi Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yapmaya karar verdim. Türkiye’de eğitim yöneticilerinin yetersizliklerini gördükçe bu alana daha fazla yöneldim. Kapalı okula öğretmen normu girenini de gördüm, kurul toplantısına başka okuldan adam sokanını da. Kanayan yaraya elimden geldiğince parmak bastım. University of Virginia – Design Thinking for Innovation, Harvard Graduate School of Education – Education Redesign ve Harvard GSE & Harvard Business School’dan “Certificate for School Management Leadership” eğitimlerini aldım. Doktora maceram Türkiye’de şimdilik sona erdi. Bir gün yurtdışında birkaç sene geçirebilme ihtimalim olursa onu da tamamlamayı hedefliyorum.

2004-2015 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda Teknoloji Tasarım Öğretmeni ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Biriminde Proje Ekibi Lideri olarak görev yaptım. Bu süreçte Şimdi Düşünme Zamanı Adana, Değişim Liderleri, ODAK(Okul Tabanlı Değerlendirme, Akredite ve Kalite Sistemi), Minik Raketler Büyük Hayaller, vb. gibi onlarca projeyi hazırlayarak desteklenmelerinde ve eğitim camiamıza ulaşmalarında rol oynadım.

2007-2011 yılları arasında Türkiye’nin en büyük 10 web sitesi (ismini neden vermediğimi sormayın :)) arasında yer alan bir siteyi tamamen internet üzerinden tanışan bir ekiple birlikte kurdum, yönettim ve devrettim 🙂 Yine aynı yıllar arasında Dünya’da ilk 5 release grubu (divx filmlerle başladık h264 e geldik :)) arasında yer alan bir release grubunu arkadaşlarımla kurup zirveye çıkardıktan sonra kendimi encoder işlerinden çektim 🙂

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin mesleki gelişimi için merkezi olarak düzenlenen “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar” eğitimlerinde ve pek çok öğretmen eğitiminde(Proje Döngüsü, Tasarım Odaklı Öğrenme, Teknoloji ve Tasarım Dersi Eğitici Eğitimi, vb.) eğitim görevlisi olarak yaklaşık 3000 öğretmene eğitimler verdim.

iTEC(Innovative Technologies for Engaging Classroom) Projesi kapsamında “Ulusal Öğrenme Senaryosu ve Öğrenme Hikâyeleri” hazırladım, projenin Türkiye ayağında temsilcilik ve il koordinatörlüğü yaptım. Yine aynı proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde Türkiye’den seçilen yaklaşık 300 öğretmene eğitimler verdim.

Eğitim Yönetimi Forumu, Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi, vb. kongrelerde bildiriler sundum. 1. ve 2. STEM Öğretmenleri Konferanslarına çağrılı konuşmacı olarak davet edilip “Bizimkisi Sadece SiTEM” ve “STEM Efsanesi: Yüzeyselliğin Dayanılmaz Hafifliği” başlıklı iki konuşma yaptım. SEBİT A.Ş. ve YEGİTEK tarafından düzenlenen “e-İçerik Geliştirme – Eğitsel Senaryo Yazımı” eğitimlerine özel davetle eğitim görevlisi olarak katıldım. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi” etkinliklerinde özel okullara yönelik yapılan oturumlarda ve STEM alanında konuşmacı olarak yer aldım. Yine İstanbul’da bağımsız olarak düzenlenen “Eğitim Teknolojileri Zirvesi” etkinliğinde ve BOĞAZİÇİ-MEF-ODTÜ tarafından düzenlenen “Eğitimde Gelecek Konferansı”nda özel okul öğretmen ve yöneticilerine yönelik atölyeler düzenledim. 4 Haziran 2016 tarihinde SAC(SEV Amerikan Koleji) ev sahipliğinde düzenlenen TEDx konferansında “4. Çağ Köprüsü: İnovasyon” başlıklı bir TEDx konuşması yaptım.

Türkiye’nin sosyal medya üzerinde kurulan ilk eğitim odaklı #EGT hareketinin kurulmasında aktif rol oynadım. Türkiye’nin ilk akredite “School Maker Faire” ve “Makercamp” lisanslarını alarak Maker hareketi adına ilkleri gerçekleştirdim. Yine ülkemizin ikinci akdeniz bölgesinin ilk TEDx Youth, TED-Ed Club lisanslarını alarak eğitim alanında TEDx ve MAKER hareketlerini müfredat içerisinde öğrencilere kazandırılmasında ilk adımı attım. TEDxAnkara etkinliğini lisanslayarak birbirinden değerli gönüllü arkadaşlarımızla birlikte düzenlemenin gururunu yaşadım, yaşamaya da devam ediyorum.

2015 yılı Eylül ayında memuriyetten çekilme kararı alarak TED Adana Koleji’nde Müdür Yardımcısı ve İnovasyon Merkezi Direktörü olarak görev yapmaya başladım. Türkiye’de özel okullarda kurulan ilk İnovasyon Merkezinin kuruluşunu ve içeriğinin oluşturulmasını organize ettim. Devamında Vizyon Koleji Genel Merkezi’nde birim yöneticisi olarak kurumsal gelişim çalışmalarında yer aldım. 2017-2019 yılları arasında Ankara Çözüm Koleji Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundum. Aralık 2019’dan bu yana ise Çözüm Eğitim Kurumları Genel Merkezi’nde Genel Müdür Yardımcısı olarak “ÇÖZÜM” markası altında faaliyet gösteren tüm okullarımız ile ilgilenmeye devam ediyorum.

Halen 2012 yılında kuruculuğunu yaptığım Teknoloji ve Tasarım Eğitimcileri Derneği Genel Başkanlığını ve 19 ulusal eğitim derneği ile birlikte kurduğumuz Ulusal Eğitim Dernekleri Platformu’nda görevlerimi sürdürmekteyim. Hazırlık aşamasında olan okul yöneticiliği ve okul tasarımı konulu ikinci kitap çalışmam devam ediyor. (yıllardır bu cümle yazıyor burada kusura bakmayın yarın bitmez :)) Yayınlanan ilk kitabım “Bir Kelebek Etkisi Hikayesi” için online sipariş linklerini yazının sonunda bulabilirsiniz. (sanırım bitmiş benden istiyorlar :)) Ülkemizde görev yapan 20 eğitimci ile birlikte şehit öğretmenlere ithafen yazdığımız “Fark Yaratan Eğitim” kitabımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Bu gönül yolculuğuna dönüp baktığımda gördüklerim çok net; öğrendim, öğreniyorum, öğrenmeye devam edeceğim…

D&R

Kitap Yurdu

Kitap Seç

İdefix

Çerezler (cookie), bu web sitesini ve hizmetlerimizi daha etkin bir şekilde sunmamızı sağlamaktadır. Web sitemizi ziyaret ederek bu politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Kapat Oku